2020 Bursluluk Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

MEB bursluluk sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacağı hakkında bilgi verdi. Bursluluk sınavına katılan öğrenciler merakla ne zaman açıklanacağını bekliyor! 5. 6.7.8. sınıflar ve Hazırlık sınıfı 9. 10. ve 11.sınıf öğrencilerinin 5 Haziranda girdiği bursluluk sınavı ne zaman açıklanacak?

7-15 Şubat tarihleri arasında bursluluk sınav başvuruları yapılmıştı. 5 Eylül de ise öğrenciler sınava girdi. Şimdi gözler sınavın ne zaman açıklanacağına çevrildi. Bursluluk sınavı İOKBS olarak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları' nın kısaltılmış halidir. Sınav Eylül ayında tek oturum ile gerçekleştirildi. Öğrenciler sınav sonuçlarını 28 Eylül tarihinde http://www.meb.gov.tr adresine giriş yaparak sınavları hakkında bilgi edinebilir. Öğrenciler isterse bu belgeyi okul müdürü tarafından elektronik ortamdan alabilir. Okul müdürleri bursluluk belgesini öğrenciye vermeden önce imzalamalı ve mühür ile onaylayarak vermek zorundadır. Aynı zamanda öğrencilerin bursları MEB' e bağlı okullarda yatılılık, sosyal yardımlar, bursluluk ve okul pansiyonları için sınavı kazanan öğrencilere Ekim ayından itibaren ödeme yapılacaktır. Bursluluk sınavı dar gelirli aileler için güzel bir imkandır. Bakanlık tarafından verilecek bursu kimlerin alıp almayacağı oldukça merak ediliyor. Öğrenciler bursluluk sınavı sonuçlarını heyecan içerisinde bekliyor. Diğer bir taraftan da bursun kesilmesi veya devamı söz konusu olabilir. Bu durum MEB' in 18. Maddesinde yer almaktadır.

Yaşanılan pandemiden dolayı T.C öğrenciler için yardımlarını yapmaya devam ediyor. Her yıl düzenlenen bursluluk sınavına katılım oldukça fazladır. Tüm ihtiyaç sahibi öğrenciler devletin bu imkanından faydalanabilir.

Editör: TE Bilisim