Milli Eğitim Bakanlığına gerçekleşecek öğretmen atamaları sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor.

MEB'e bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında göreve başlayacak olan öğretmen adaylarına yönelin 9 Mart 2020 tarihinde tercihler alınmaya başladı. Adaylar 40 tercih yaptılar. Son tercihte ise tercih dışında bir kuruma atanmak istiyorum seçeneğini işaretleyenler atama dışında boş kalan kontenjanlar dâhilinde atamaları gerçekleşecek. Buna göre sözü sınavdan başarılı olan adayların atandıkları kurumlar 18 Mart çarşamba günü belli olacak.

2020 EK ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir televizyon programında yaptığı değerlendirmelerde müjdeyi vermiş olayım değerek Eğitim Fakültelerinden mezun olanlar ile Formasyon eğitim sertifikasına sahip olanlar için ek atama yapılacağını ifade etti. Henüz kadro dağılımı için bir açıklama yapılmazken, Bakan Selçuk öğretmen ara dönemde tercih ve atamalarının yapılabileceğini işaret etti. Uzun zamandır atamalar sadece Şubat döneminde gerçekleştiriliyordu.

TABAN PUANLAR; 2020 yılı öğretmen alımları kapsamında 19.921 kişilik atama için KPSS puan türelerinden en düşük taban puanlar açıklandı. Buna göre kontenjan sayının 3 katı kadar aday mülakat sınavına alınmıştı. Kpss puan sıralamaları açıklamasına göre Arapça öğretmenliği alanından 52,04702 puan olan aday mülakat sınavına katılabildi. Büro yönetimi öğretmenliğinden 9 kişilik kadroda 53,004 taban puanı oluştu.

Editör: TE Bilisim