Milli Eğitim Bakanlığı 20000 öğretmen alımı sonuçları açıklandı. Sözleşmeli kadroda gerçekleştirilen öğretmen atamaları için son dakika bir açıklaması geldi.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Şubat atamalarında 20000 öğretmen alımı yapmış ve Haziran aylarında da ek atama müjdesini vermişti. Bakanlık yaptığı çalışma sonucunda tercihler 28 Ağustos tarihi ile bir 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. 1 Eylül 2020 tarihinde de atama sonucu sorgulama ekranından adayları atandıkları yerler açıklanacak. 19 bin 910 personel ataması için sonuçlar e-devlet sistemi aracı ile öğrenilebilecek. Atamaların tamamlamasının ardından sonuçlar gün içerisinde bu sisteme yüklenecek.

EN ÇOK ALIM YAPILAN BRANŞLAR;

Adayların tercih sonuçlarına göre sözlü sınavlarından başarılı olmaları ve tercihleri dikkate alınarak eşit  puan olması halinde KPSS puanı yüksek olan aday dikkate alınacak. KPSS puanı eşit olan adayların diploma tarihi daha önce olan kişinin ataması gerçekleştirilecek. Diploma notları da aynı olması halinde yaş durumu dikkate alınacak. 60 alanda öğretmen ataması yapıldı. En fazla atama sınıf öğretmenliği kadrosunda 2831 oldu. 1181 kişi ise din kültürü öğretmeni alanında, 739 İngilizce, 1071 ilköğretim matematik 1005 okul öncesi öğretmenliği, 1373 rehberlik ve psikolojik danışmanlık, 1300 Türkçe öğretmenliği, 118 özel öğretim eğitim branşı, fen bilgisi öğretmenliğinden de 1026 kişi atandı tercih yapacak adayların KPSS en az 50 puan ve üzeri almaları istenildi. Mebsis üzerine yapılan tercihler için e-devlet şifresi ile giriş yapılarak işlemler gerçekleştirildi . 1 Eylül 2020 tarihinde saat 14:00'de başlayan tören için sonuçlar gün içerisinde aşağıdaki sonuç sorgulama ekranından belli olacaktır.

https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonucu-sorgulama