Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından alınan karar ile bu sene öğrencilerin ev adreslerine en yakın liselere gideceği açıklanmış ancak bazı liselerin başarılı öğrencileri bünyesine katmaları için Liselere Geçiş Sınavı LGS sınavının düzenleneceği belirtilmişti. 2 Haziran 2018 tarihinde bir milyon civarı öğrenci LGS'ye girdi.

Buna göre Liselere Geçiş Sınavı LGS 2 Haziran 2018 tarihinde iki parça halinde yapıldı. İlk bölüm sabah saat: 09.30 surlarında yapıldı ve adaylar bu bölümü tamamladıktan sonra ikinci bölüme ise 11.30 surlarında girdi. LGS'nin tamamlanmasından sonra sonuçlar ne zaman açıklanacak diye merak ile beklenirken sonunda LGS soru ve cevap anahtarı yayımlandı.

LGS SORU ve CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından kamuoyuna yeni yapılan duyuruda adayların girmiş olduğu tüm sınavların soruları ve cevaplarının yayımlandığı duyuruldu. Peki LGS'ye giren bir milyona yakın aday soru ile cevap anhatarına nasıl erişebilecek? İşin Olsa ekibi olarak yayımlanan LGS soru ve cevaplarını yayımlamak için işeleme koyuyoruz. Sayfayı yenileyerek takip ederseniz hemen aşağı bölümden LGS soru ve cevap anahtarını sizlerle paylaşacağız.

Sayısal Bölüm Soru ve Cevap Anahtarı: https://goo.gl/t1469p

Sözel Bölüm Soru ve Cevap Anahtarı: https://goo.gl/f7dSYa