LGS sınavları 10 Ağustos 2020 tarihi itibari ile açıklanmış bulunuyor. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği sonuçların açıklanmasının ardından ise şimdi kayıt için gözler takvimi çevrildi. Hem aileler hem de öğrenciler kayıt işlemlerinin ne zaman yapılacağını, okulların ne zaman başlayacağını ve daha birçok soruyu merak ediyor. İşte gündemde konuya dair, en son açıklanan detaylar ve bilgiler.

Liselere Kayıt Ne Zaman Yapılacak?

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi sırada kayıt işlemleri yer alıyor. Özellikle okulların açılış tarihi ile ilgili olarak kayıt takvimine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmış değil. Bu noktada meraklı bekleyişler sürerken birinci nakil başvurularının 10 ile 14 Ağustos 2020 tarihleri aralığında yapılacağı ve sonuçların ise önümüzdeki hafta 17 Ağustos 2020 tarihinde yayımlanacağı ifade edildi.

Kayıt için Gerekli Evraklar Neler?

Lise öğrencilerinin kayıt işlemlerine ilişkin herhangi bir takvim açıklanmamış olsa da kayıt günü için hazırlıklar sürüyor. Peki liseye kayıt yaptırırken hangi belgelerin bulunması, hangi belgeler ile kayıt yapılması gerekir. Bu noktada ilk olarak adayların yerleştirme sonuç belgelerinin barkotlu çıktısını almaları gerekiyor. Buna ek olarak ortaöğretim öğrenim belgesi, adayın nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı, öğrencinin velisine ait vukuatlı nüfus kayır örneği, veli adına yerleşim adres belgesi ve son olarak ise 4 adet öğrenci kıyafetli vesikalık fotoğrafın kayıt işlemleri için adayların yanında bulundurulması gerekiyor.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Her ne kadar korona virüsün gidişatına göre farklı bir yol izlenmesi muhtemel olsa da geçtiğimiz haftalarda MEB tarafından açıklanan takvime göre liselere kayıt ve diğer işlemlere yönelik adımlar takvimde şu şekilde yer alıyor.

1. nakil sonuçları 17 Ağustos 2020, 2. nakil tercih başvuruları 17-21 Ağustos 2020, 2. nakil başvuru sonuçları 24 Ağustos 2020 tarihinde, 24-26 Ağustos 2020 – Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması, 26-27 Ağustos 2020 – Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması, 28 Ağustos 2020 – İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmelerinin Tamamlanması, Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e Pansiyon Üzerinden Kayıtların Sisteme İşlenmesi ve son olarak 31 Ağustos 2020 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı şeklindedir.

Editör: TE Bilisim