KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak?Üniversiteyi kazanan öğrenciler yurt başvurularının açıklanmasından sonra,şimdide KYK yurt sonuçları hakkında merak edilenleri haberimizin detaylarında bulabilirler.

Devlet yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerin okullar açılmadan önce yurt başvurularını gerçekleştirmiş olması gerekmektedir. Devlet kalacak yeri olmayan öğrenciler için yurtlarını hizmete sokmuştur. Kalacak yeri olmayan öğrencilerde bu yurtlara başvurarak bu yurtlarda kalma şansı elde edebilir. Yurtlar ve burslar ile ilgili tüm işlemler kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleşebilir. Yurt başvuruları bu sene 17 ağustos günü bitmiştir. Yani yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden başvurularını gerçekleştirmiş olması gerekmektedir. Başvuruda bulunan öğrencilerin KYK yurt başvuruları açıklandı. Bu sonuçlara göre başvuran öğrencilerden yurt kapasitesi kadar öğrenci yurtlara yerleşebilecek. Yurtlara yerleşemeyen öğrenciler ise yedek olarak bekleyebilir. Yedekte olan öğrenciler ise yurtta yer açılmasını beklemelidir. Yurtlarda yer açıldıkça yedekte bekleyen öğrenciler sırayla yurtlara alınır.

Yurt başvuru sonuçlarını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Yurtlar ve burslar ile ilgili tüm işlemler kredi ve yurtlar kurumundan gerçekleşmektedir. Yani yurt başvuru sonuçlarını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Kredi ve Yurtlar kurumunun internet sayfasına giriş yaptığınızda karşınıza iki bölüm gelecektir. Yurt başvuru sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ana sayfasına gitmek için tıklayınız. Biz ilk baştaki linke yani yurt başvuru sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız linkini tıklamalıyız. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra bazı bilgilerinizi girerek başvuru sonucunu öğrenebilirsiniz. Bu bölüme başvuru yapan kişinin T.C. kimlik numarası, cilt numarası, aile sora numarası ve sıra numarası girildikten sonra son olarak da ekrandaki güvenlik kodunugerekli yere girmelisiniz. Tüm bu bilgiler girildikten sonra sorgula linkini tıklayarak sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.  Yurt çıkan öğrenciler yurt kayıtlarını yine internet üzerinden gerçekleştirebilir. Önceki senelerde yurt kayıtları yurtlara giderek gerçekleşiyordu ama bu sene artık e-kayıt sistemi sayesinde yurt kayıt işlemleri internet üzerinden e-devlet sistemi sayesinde gerçekleştirilmektedir. E-Devlet sistemine giriş yaparak E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar hizmetini bularak E-kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

 Kredi ve yurtlar kurumunun sorumlu olduğu görevlerden bir tanesi de öğrencilere burs ve kredi verme işlemidir. Kredi ve yurtlar kurumu kalacak yeri olmayan öğrenciler için yurt hizmeti sunduğu gibi ayrıca maddi sıkıntı çeken öğrenciler için burs ve kredi hizmeti sunmaktadır. Kredi ve burs başvurusunda bulunacak öğrenciler başvurularını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve kredi başvurularının 1 Ekimden itibaren başlayacağını duyurmuştur. Başvuruda bulunacak öğrenciler 1 Ekimden itibaren internet üzerinden kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Başvuruda bulunan öğrencilerden bazılarına burs bazılarına ise kredi çıkmaktadır. Öğrencinin maddi durumuna göre burs veya kredi çıkmaktadır. Burs çıkan öğrencilerin okul bittikten sonra geri ödemesine gerek yok. Ama kredi çıkan öğrenciler okul bittikten sonra aldıkları krediyi geri ödemek zorundadır.

milliyet

Editör: TE Bilisim