Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 10 Ağustos 2016 tarihi ile ÖSYS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Ön kayıtlar 12 - 16 Ağustos 2016 tarihileri arasında yapılacak. Kayıtlarını yapan öğrenciler yurt kayıtlarının ne zaman başlayacağı konusunda meraklı bekleyişlerine devam ederken bugün Kredi ve Yurtlar Kurumundan resmi açıklama yapıldı. Buna göre KYK yurt başvuruları başladı. Adaylar 22 Ağustos 2016 tarihine kadar başvurularını yapmak zorunda. Bu tarihler arasında başvurularını yapmayan adaylar için ek süre olağanüstü hal olmadığı sürece tanınmayacaktır.

Kayıtlar Nasıl Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt başvuruları başladı. Peki adaylar nasıl başvuru yapacak? Geçtiğimiz senelerden itibaren kayıtlar E-Devlet üzerinden yapılmaya başlandı. Bu sene de yapılan duyuruya göre kayıtlar E-Devlet üzerinden yapılmakta olup adayların PTT şubelerine giderek E-Devlet şifrelerini almaları gerekmektedir. Şifresini alan adaylar KYK Yurt başvurularını yapabilir.

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı devlet ya da yarı özel yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin tamamı başvuru yapabilmekte olup ilk defa üniversiteye yeni kayıt yapan öğrenciler normal başvuru yaparken daha önceki senelerde üniversiteyi kazanmış olan adaylar ''ara sınıf'' bölümünü işaretleyerek kayıtlarını tamamlamalıdır. Tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru olması gerekmekte olup başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda ki link üzerinden kayıtlarını yapabilir.

https://kykbasvuru.kyk.gov.tr/