Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene yüz binlerce öğrenciye yurt, burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Üniversiteyi kazanan ve KYK yurt başvurusu yapan öğrenciler için KYK müjdeli haberi verdi.

Bilindiği üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yer almakta olan YURTKUR yurtlarına üniversiteyi yeni kazanmış ya da daha önce kazanmış adaylar tercih yapabilmektedir. Türkiye geneli yurtlarda kalmak isteyen yüz binlerce aday yine başvurularını yaptı ve gece saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumu aracılığı ile yapılan duyuruda sonuçların açıklanmış olduğu belirtildi. Peki adaylar sonuçları nasıl öğrenebilir.

SORGULAMA EKRANI

https://sonuc.kyk.gov.tr/

Yukarıda belirtilmiş olan link Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumunun sonuç sayfasıdır. İlgili sayfayı takip edecek olanlar T.C. kimlik numaraları, aile sıra numaraları, cilt numaraları, kimlik sıra numaraları ve güvenlik kodunu ilgili formun gerekli bölümlerine yazarak sisteme giriş yapabilir.

Sisteme giriş yapan adaylar yurt kazanıp kazanmadığını kazanmadıysa kaçıncı yedekte olduğunu görebilir. Kazanan adaylar en kısa süre içerisinde ödemelerini gerçekleştirerek e-devlet üzerinden yurt işlemlerini onaylayabilir. Yedekte bulunan adaylar ise ilerleyen günlerde açıklanacak olan sonuçları beklemesi gerekmektedir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim