Kredi ve Yurtlar Kurumu 2 Eylül 2016 tarihi ile yurt sonuçlarını açıklandı. Aile ekonomisine göre çıkan yurtlarda binlerce aday sevindirici haber alırken binlerce adaya yedek listede kaldı. Peki yedek liste ne demek? yedek listede kalan adaylar ne yapacak? Öncelikle yedek listede çıkan adaylar her hangi bir kayıt yapamaz. Bu adaylar yedek listelerin açıklanmasını bekleyecek olup asil listeye girmeye çalışacak. Asil listeye girmek için her hangi bir başvuru yapılmasına gerek yoktur. Kredi ve Yurtlar Kurumu asil kayıtların bitmesi ile boş yerlere göre yedek listedeki adayları asil listeye almaktadır. Bu durumda adaylar hemen yurt kayıtlarını yapabilir.

Yedek Liste Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Peki yedek listede bulunan adaylar için açıklanacak olan liste ne zaman açıklanır? Bu konu hakkında her hangi bir duyuru yok ancak şu kesin olarak bilinmektedir. Asil kayıtların başvuru sürelerinin dolması ile tüm yurtların kontenjan oranları Kredi ve Yurtlar Kurumuna bildirilir.

Boş kontenjanlara göre yedek listede bulunan adaylar asil listeye alınır ve kayıt yaması beklenir. Bu şekilde KYK süreli olarak yedek listelerin asil listeye yerleşmesini sağlamaktadır.

Yedek listede olduğunuzu sorgulamak için aşağıda belirtilen linke tıklamanız gerekmektedir. Bu listeye tıklayarak asil listede mi? yoksa yedek listede mi olduğunuzu görebilirsiniz. Yedek listeye yurt çıkmama ihtmali olduğu gibi çıkma ihtimali de vardır. Bunun için yapmanız gereken tek şey  yedek liste sonuçlarının açıklanmasını beklemektir.

kyk.gsb.gov.tr
Editör: TE Bilisim