Türkiye 11 Mart tarihinden bu yana corona virüsü salgını ile uğraşmaya devam etmektedir. Bu kapsamında üniversiteler ve okullar tatil edildi. Okullar 30 Nisan'a kadar tatil edilirken YÖK tarafından yeni yapılan duyurud üniversitelerin bahar döneminde örgün olarak ders anlatımı yapmayacağı derslerin online olarak yapılacağı ve zorunlu staj gibi uygulamalı yapılması gereken derslerin ise yaz aylarında yapılacağı belirtildi. Bu son sınıf öğrencilerinin de dahil olmak üzere tüm öğrencilerin yazın üniversiteye gitmesi anlamına geliyor. 1,2 ve 3. sınıf öğrencileri yaz aylarında da KYK kredi ile burs alıyor ancak son sınıf öğrencilerinin ki kesiliyor. Peki bu seneye özel olmak ile birlikte son sınıf öğrencilerine kredi ile burs ödemeleri yapılacak mı?

Yaz Ayında Kredi, Burs Kesilir Mi?

Son sınıf öğrencileri mezun olduklarından dolayı normal şartlarda KYK kredi ile burs ödemeleri kesilmektedir. Ancak bu sene olağanüstü bir durum meydana geldiğinden dolayı uygulamalı dersleri bulunanlar ancak yaz aylarından sonra mezun olacaklar. Bu sebepten dolayı bu öğrenciler yaz aylarında KYK kredi ile burs ödemesi alıp almayacaklarını merak ediyor.

Normal durumlarda KYK yaz aylarında son sınıf öğrencilerinin aldıkları kredi ile burs ödemesini kesmektedir. Ancak bu sene olağanüstü bir durum olduğu ve öğrencilerin mezun olamadığından dolayı ödemeler bir süre daha devam edebilir. Özellikle evde kalan, yurtta kalan öğrencilerin harcamaları sürdüğü için yaz aylarında ekonomik olarak zorlanabilecekleri düşünülmektedir.

Editör: TE Bilisim