Ülkemizde her sene milyonlarca öğrenci üniversitelerden mezun olurken bu öğrencilerin bir çoğu Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından verilen kredileri kullanarak geçimlerini sağlamaktadır. Buna göre üniversite bittikten sonra öğrencilere 2 sene gibi bir süre verilmekte ve bu süreden sonra KYK tarafından verilen ücretlerin geri ödenmesi talep edilmektedir. İki senelik süreded çoğu öğrenci iş bulamadığı gibi borçlarına faiz binmektedir ki iş bulamama oranlarının yüksek olduğu Milliyetçi Hareket Partisi MHP tarafından da açıklanmıştı. Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM gündemine KYK borçları ile vergi borçları hakkında konu geldi. Düzenleme yapılması isteniyor.

KYK Borçlarına Yoğun İlgi

Milyonlarca KYK borcu olan öğrenci tarafından KYK borçlarının silinmesi ya da düzenlenmesi konuları dikkatli bir şekilde takip edilmeye devam etmekte olup bugün İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş söz alarak KYK borçları ve vergi düzenlemesine dikkat çekti. KYK borçları öğrenciler tarafından dikkatli bir şekilde takip ediliyor ancak net bir yanıt alınamadığı için halen beklenmeye devam ediliyor.

Vergi Borçlarına Dikkat Çekildi

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş "Yeniden vergi, SGK, KYK borçları, trafik cezaları, bunlarla alakalı e-hacizler başladı, araç yakalamaları başladı, banka hesaplarına blokeler konulmaya başlandı, keşke bu maddeler içerisinde böyle de bir madde konulup yeniden bir düzenleme yapılsaydı çünkü 4 milyon civarında vatandaşımız bu kanuni düzenlemeyi beklemektedir." sözlerini kullanarak bu borçları ödenmesi, taksitlendirilmesi, faizlerin silinmesi vb. gibi konular için detaylı incelemelerin yapılıp düzenlemenin gerçekleştirilmesini istedi.