Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumunun üniversite yurt başvuru tarihlerinin ne zaman başlatacağı yönünde sorulara yanıt bilindiği üzere 11 Ağustos'da geldi ve yurt başvurularının 14 Ağustos 2017 tarihinde başlayacağı belirtildi.

Başvurular saat kaçta başlayacak soruları sorulurken Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi internet sitesi aracılığı ile önemli bir duyuru yayımladı ve yurtkur üniversite KYK yurt başvurularının başladığı belirtildi. Peki başvurular nasıl yapılacak, kimler başvurabilir detaylar nedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

yurtkur.gsb.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan KYK'nin resmi internet sitesine girecek olan adaylar KYK yurt başvuruları başladı haberine giderek ilgili ekranlar aracılığı ile çıkacak olan formları kendisi, ailesi ve hane üyelerinin bilgileri ile doldurması müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Peki kimler başvuru yapabilir.

KİMLER BAŞVURABİLİR

Üniversite tercih sonuçlarda üniversitelere yerleşen öğrenciler KYK'nin yurt başvurularına tercihte bulunabilir. Yine hali hazırda her hangi bir önlisans ya da lisans bölümünde eğitim görmekte olan adaylarda yurt başvurusunda bulunabilmektedir. Adayların takıldığı konularda Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Kredi ve Yurtlar Kurumunun telefon numarası ile iletişim kurması gerekmektedir. Adayların müracaatlarını 20 Ağustos 2017 saat: 23.59'a kadar tamamlaması gerekmektedir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN SORGULAYINIZ

Editör: TE Bilisim