Ülkemizde her sene bir milyondan fazla aday üniversitelere yerleşmekte olup Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından verilen öğrenim kredisi ile burslarına müracaat etmektedir. Bu sene üniversitelerin başlaması ile adayların bir çoğu gözlerini KYK kredi ve burs başvurularına çevirdi ancak henüz KYK'dan resmi bir duyuru yapılmadığı için müracaatlar başlamadı.

Bilindiği üzere üniversitelerin neredeyse bir çoğu farklı tarihlerde başladığı için öncelikle Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tüm üniversitelerin açılmasını beklemekte olup uygun tarihlerde müracaatlar alınmaktadır. Şu anda her hangi bir açıklama olmadığından dolayı KYK öğrenim kredisi ile burs başvurularının Ekim ayının birinci ya da ikinci haftası içerisinde yapılması ön görülmektedir.

KYK BURS KİMLERE ÇIKIYOR?

Milyonlarca öğrenci KYK öğrenim kredisi ve bursuna başvuu yapıyor ancak bir çok gencin hedefi burs çıkması oluyor. Bilindiği üzere burs çıkan adaylara her hangi bir geri ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak KYK burs çıkma durumu öğrencinin ailesinin mal varlığı ve maddi olanakları ile alakalı olduğu için bakanlık tarafından aile ve aile üyeleri detaylı bir şekilde araştırılmakta ailenin mal varlığı, banka hesapları, aylık kazançları gibi durumlar incelendikten sonra adaya burs ya da kredi çıkma durumu belirlenmektedir. Bu sene Ekim ayında KYK kredi ve burs başvuruları başladıktan sonra sonuçlar açıklanacak ve kredi çıkan adaylar dilerse bir sene almayarak önümüzdeki sene tekrardan kredi ve burs için müracaatlarını gerçekleştirebilecektir.

Editör: TE Bilisim