Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan YURTKUR Kredi ve Yurtlar Kurumu yüz binlerce öğrenciye burs ve kredi imkanı tanımaktadır. Her sene öğrencilere verilen kredi ve burs ücretlerinde belirli oranlarda zam yapılmakta olup genel olarak 20 TL - 30 TL arası artış yapılmaktaydı.

2017 - 2018 eğitim öğretim yılı bazı üniversitelerde başladı ve bazı üniversitelerde de yakın zamanda başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilere verilen kredi ve burs ücretlerine ne kadarlık zam yapılacağını duyurdu.

ZAM ORANI BELİRLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı televizyon programı aracılığı ile soruları yanıtlarken KYK kredi ücretleri konusunda da duyuru yaptı. Buna göre KYK'dan kredi ya da burs alan öğrencilerin aylıklarına zam yapıldı. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında kredi ve burs ücretlerinin 470 TL'ye çıkarıldığı belirtildi.

Lisans eğitimi görenler için 470 TL, yüksek lisans öğrencileri için 940 TL, doktora öğrencileri için bin 410 TL olacak. Geçtiğimiz dönem lisans öğrencilerine 425 TL, yüksek lisans öğrencilerine 850 lira ve doktora öğrencilerine bin 275 lira maaş verilmekteydi. Öte yandan YURTKUR KYK müdürlüklerinde kalan öğrenciler için verilen beslenme yardımı da sabah 3,5 TL ve akşam 7,5 TL olmak üzere 11 TL'ye yükseltildi.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ