Ülkemizde her sene iki milyon civarında öğrenci üniversitelere yerleşmekte ve bunların bir çoğu Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafında verilen öğrenim kredilerine başvurmaktadır. Öğrenim kredileri alındıktan sonra üniversitenin bitişi ile iki yıl sonrasında başlanmaktadır. Yani 2020 yılında mezun olan bir üniversiteli 2022 yılından sonra kesin olarak kredi ödemelerine başlaması gerekmektedir. Bu sürenin kısa bulunmasından dolayı yeni bir çalışma başladı ve sürenin uzatılması ön görülüyor.

SÜRE 3 YILA ÇIKACAK

Milliyetçi Hareket Partisi MHP'den de geçtiğimiz aylarda yapılan duyuruda öğrencilerin üniversiteyi bitirdikten sonra ancak 2 ile 2,5 yıl arasında iş bulabildiği ve KYK kredi ödemelerinde zorluk çektiği belirtilerek konu hakkında düzenleme yapılması talep edilmişti. Şimdi konu detaylı olarak meclise geliyor ve onaylanması bekleniyor. Eğer onay verilirse öğrenciler kredi ödemelerine üç sene sonra başlayabilecektir.

İŞ BULMA ORANLARI DÜŞTÜ

Üniversiteyi bitiren çok sayıda aday niteliklerinin olmaması ve üniversiteyi bitirip Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girdiklerinden dolayı özel sektörde iş bulmakta zorluk çektiklerini belirtmekte olup TBMM'de bu konu hakkında görüşme yapılacaktır. Yüksek ihtimal ile onaylanması beklenen genelge neticesinde öğrencilerin KYK tarafından aldıkları kredi ödemelerine üç sene sonra başlayacakları duyurulacaktır. Özellikle corona virüsünün ülkemizde gözükmesinden sonra bir çok kişi işsiz kaldı ve iş arayanların umudu iyice azaldı.