KYK bursları ve KYK yurt başvurusu için 10 Eylül'de İŞKUR üzerinden işlemler sona ermişti. İşlemlerin bitmesinin ardından Yurtkur'un resmi twitter adresinde Kredi Yurtlar Kurumu resmi bir açıklama yapmıştı. KYK bursları ve diğer tüm detayları haber içeriğimizde bulabilirsiniz.

KYK Açıklama Yaptı

Kredi Yurtlar Kurumu başvuru sonuçlarını 17 Eylül Pazartesi günü açıklayacağını duyurdu. Kurumun açıklaması sadece bununla sınırlı sonuçların açıklanacağı saat ile ilgili bir bilgi verilmedi. Kredi Yurtlar Kurumu bütün öğrencileri baz alarak başvuruları değerlendiriyor.

KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar? Zam Olacak Mı? Resmi Açıklama Geldi

Merakla beklenen soruya yanıt Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan geldi. KYK ücretlerine ne kadar zam yapılacak? Sorusuna yanıt veren Kasapoğlu, "Bu sene zam olmayacak. Ekonomik diretmelere karşı aldığımız bir duruştur. Gençlerimize ve üniversitelerimize vermiş olduğu destekten dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımı sunuyorum."

KYK Ücretleri Ne Kadar

Aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlendi. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL olacak.

Editör: TE Bilisim