Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından sabah saatlerinde açıklama yapıldı. Yapılan açıklama da kredi ile burs sonuçlarının açıklandığı müjdelendi. Adaylar sabah saat 10.00'dan itibaren resmi site üzerinden sonuçlarını öğrenebiliyor. Buna göre sonuçlar açıklandıktan sonra adayların öğrenim kredisi ya da öğrenim bursu alabilmek için taahhütname ile onay vermesi gerekmektedir. Peki taahhütname nerededir, taahhütname'ye adaylar nasıl onay verebilir?

Taahhütname Onayı Nasıl Verilir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi ile burs sonuçları açıklandı. Burs ya da kredi almak isteyen adayların bu ücreti alabilmesi için taahhütnameyi onaylaması gerekiyor. Bunun için e-devlete sahip olmanız gerekmektedir.

Hemen bilgisayarınızın ya da telefonunuzun link bölümüne https://www.turkiye.gov.tr/kyk-burs-kredi-onay-islemleri adresini giriniz. İlgili ekrana e-devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapınız. Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza taahhütnameye ilişkin bir duyuru çıkacaktır. Bu bilgileri okuyunuz, faiz oranları, enflasyon faizleri, TÜFE oranları hakkında bilgi sahibi olunuz ve eğer size uygunsa kredi almak için onay işleminizi yapınız. Burs alan adaylar zaten karşılıksız ödeme alacaktır.

Yardım almak için buraya giriniz. (Kadın-Erkek)

Editör: TE Bilisim