KYK burs ve kredi sonuçları nasıl öğrenilir? Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) başvuruları ne zaman nasıl öğrenilecek. KYK burs ve kredi sonuçları öğrenme ile ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.
 
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs sonuçlarını geçen senelerde olduğu gibi bu senede Aralık ayı içerisinde açıkladı. Yüz binlerce üniversite öğrencisinin aylardır beklediği KYK burs/kredi başvuru sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı.Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yüksek öğrenim gören T.C. uyruklu öğrencilere ödenen burs ve kredilerin amacı öğrencilere maddi açıdan destek olmaktır. Peki, burs ve kredi sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir?
KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
KYK burs ve kredi sorgulama işleminizi yapmak için aşağıda verilen linki tıklayıp yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.
-Yukarıda ki linke tıklayınız.
-Karşınıza çıkan sayfada istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde giriniz.
-Resimde verilen sayıları "Güvenlik Kodu" boşluğuna yazınız.
-Son olarak "Sorgula" tuşuna tıklayınız.
Eğer işleminizi gerçekleştiremediyseniz 444 19 61 numaralı telefonu arayarak burs sonucu sorgulamanızı yapamadığınızı iletiniz.

2016'DA KYK BURSLULARINA NE KADAR ÖDENECEK?
Burs kazanan öğrenciler için 2015-2016 KYK burs miktarı açıklandı. 4 kasımda sona eren kyk burs kredi başvurularının ardından kredi yurtlar kurumuna öğrenim bursu,başbakanlık bursu için başvuru yapan öğrenciler sonuçların açıklanması için beklemeye başladı
KYK burs ve kyk öğrenim kredisi sonuçları kadar öğrenciler ödenecek burs miktarını da merak ediyor..kyk burs miktarı sorgulama yapan öğrenciler için burs miktarlarını yazıyoruz..Bu yıl kyk bursu ne kadar olacak diye merak eden öğrencilere başbakan Ahmet Davutoğlu seçimler öncesi yaptıgı mitingde müjde vermişti
2015-2016 yılında kyk burs başvurusu yapan yükseköğrenim öğrencileri için burs miktarı 330 tl den 400 tl ye yükseltildi..Her sene enflasyon oranında artış yapılan burs kredi miktarı 2016 yılı için enflasyondan fazla olarak 400 tl olarak başbakan tarafından açıklandı.
Seçim vaatleri içinde yer alan kyk burs miktarının artırılması AKP'nin tek başına iktidara gelmesiyle kesinlik kazandı.. Buna göre 2015-2016 yılı kyk burs başvurusu yapan ve kyk öğrenim bursu kazanan öğrencilere 2016 ocak ayından itibaren her ay 400 tl burs ödenecek.
 
KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?
Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 1.002.222'si öğrenim kredisi, 373.548 'si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.
KYK BURSLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs ödemelerine 2016 yılı Ocak ayında başlayacak. KYK'dan burs almaya hak kazanan öğrencilerin ilk bursları yeni yılın ilk ayı içerisinde hesaplarına yatmış olacak.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü burs ödemeleriyle ilgili bir açıklama yayınlamıştı. Yapılan açıklama şu şekilde;
Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde "www.kyk.gov.tr" internet adresinden yayınlanacaktır.
Editör: TE Bilisim