Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK milyonlarca öğrencinin barınma imkanlarını karşılamasına imkan sağladığı gibi yine öğrencilere burs ile kredi de vermektedir. Geçtiğimiz sene bir dönem kredi ile burs yatmadı konuları sık sık gündeme gelmiş ve konu hakkında bakanlık tarafından açıklama yapılmış adayların ne yapması gerektiği belirtilmişti. Yine İşin Olsa ekibimize bazı adaylardan kredi ve burs ücreti yatmadı gibi cevaplar geldiği için sizlere bu haberi çıkarttık.

ÜCRETLER T.C. KİMLİĞE GÖRE YATIRILIYOR

Öncelikle KYK'dan kredi ile burs ücreti almakta olan öğrencilerin ilk dikkat etmesi gereken nokta T.C. kimlik numaralarının son hanesidir. Bilindiği üzere KYK kredi ile bursları T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yatırmaktadır. Yani her öğrenciye aynı anda kredi ile burs verilmemekte farklı günlerde yatırılmaktadır. Öğrencilerin çoğu bu konu hakkında yanlış bilgiye sahip olduğu için kredi ile burs yatmadı sorunları ile karşılaşmaktadır.

EĞİTİM BİLGİLERİNİ GÜNCELLEYİN

Yine öğrencilerin yaşadığı diğer problem ise eğitim durumu konusudur. YÖKSİS tarafından öğrencinin eğitime devam edip etmediği KYK tarafından bilinmekte ve burs ile krediler buna göre yatmaktadır. Şu anda Türkiye geneli milyonlarca öğrenciye kredi ile burs ücretleri her hangi bir sorun olmadan yatırılmaya devam ediyor. Eğer siz yatmadı sorunları ile karşılaşıyorsanız mutlaka eğitim bilgilerinize bakmanızda ve güncellemeniz de fayda vardır.

Editör: TE Bilisim