Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene belirli zaman aralıklarında başvuruları kabul etmektedir. Yurtta kalmak isteyen öğrenciler başvuru yapmakta ve daha sonrasında sonuçların açıklanmasını beklemektedir. Geçtiğimiz hafta KYK yurt başvuruları yapıldı ve tamamlandı. Şimdi üniversite öğrencileri merak ile sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu açıklama yaptı mı? ne zaman açıklanacak?

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

KYK başvuruların tamamlanması ile ilgili bakanlıktan açıklama beklendi fakat sonuçların ne zaman açıklanacağına dair her hangi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz sene sonuçlar biraz daha geç açıklanmış ancak bu durumdan öğrenciler ve veliler şikayetçi olduğu için bu sene sonuçların daha hızlı açıklanması bekleniyor. Çünkü geç açıklandığında asil ve yedek listesinde bulunan öğrencilerin pek çoğu madur olmaktadır.

Geçen seneye yaptığımız oran ile bu hafta ya da haftaya Kredi ve Yurtlar Kurumunun sonuçları açıklamasını bekliyoruz. Tabi bu süre yine değişebilir ancak geçen sene ile karşılaştırma yaptığımızda böyle bir tahmin yürütmekteyiz. Bilindiği gibi okullar 19 Eylül'de açılacak. Bazı üniversitelerinde 19 Eyül'de ve bazı üniversitelerin ise  Ekim ayında açılacağı görülmektedir. İlerleyen günlerde konu hakkında gelişme olursa sizlere aktaracağız.