Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) her sene yüz binlerce öğrenciye konaklama imkanı sağlamaktadır. Yurtlarda kalmak isteyen adaylar üniversite kayıtlarını yaptıktan sonra açılan KYK başvurularına müracaat etmekte ve sonuçların açıklamasını beklemektedir. Dün binlerce adayın beklediği sonuç sonunda açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu yayınladığı bildiri ile yurt sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Sonuçlar Açıklandı!

KYK, Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurt sonuçlarının açıklanması ile meraklı öğrencilere sevindirici bir haber verdi. Öğrenci adaylar sizlerde KYK başvuruları yaptınız ve sonuçların açıklanmasını bekliyorsanız aşağıda sunmuş olduğumuz link aracılığı ile yurt çıkıp çıkmadığını görebilirsiniz.

Yurtları çıkan öğrenciler kayıtlarını yapabileceği gibi yurt sonuçlarında yedek listede olan adaylar yeni sonuçların açıklanmasını bekleyecek. Bu sonuçlara göre asil listede ki adayların kayıt olmama durumlarında yedek listedeki adaylar kayıt hakkı kazanacak.

Yurt sonuçlarına bakmak isteyen adaylar aşağıda ki linke tıklayarak kimlik doğrulama sistemini geçmeleri gerekmektedir. Burada adaylardan TC kimlik numaralar, aile sıra numaraları, cilt numaraları, sıra numaraları ve ekranda ki güvenlik kodunda yazan resimde ki rakamlar istenmektedir. Bu adımlar geçen adaylar Kredi ve Yurtlar Kurumunun açıkladığı sonuçlara ulaşabilir.

https://sonuc.kyk.gov.tr/
Editör: TE Bilisim