Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene yüz binlerce öğrenciye yurt imkanı sağlamaktayken yine milyonlarca öğrenciye burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Okulların açılmasından bir süre sonra başvuruların başlaması ile adaylar 12 Ekim 2016 tarihine kadar KYK'ya burs ve kredi başvurusu yaptı. Dikey Geçiş Sınavı ile üniversite değiştiren adayların başvuruları ise 28 Ekim 2016 tarihinde sona erdi. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumuna yapılan burs ile kredi başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacak? Net tarih belli mi?

Kasım Ayına Dikkat Çekildi

Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Sinan Aksu yaptığı açıklamasında bu sene öğrencilerin burs ve krediyi Ocak ayı yerine Kasım ayında almaya başlayacaklarını müjdelemişti. Yani kısaca başvuru sonuçlarının Kasım ayı içerisinde ve başlarında belli olması bekleniyor.

Önümüzdeki Günlerde Açıklanabilir

Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan açıklama ile burs ve kredi başvurularının şu tarihte açıklanacağına dair her hangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak önümüzde ki günler içerisinde KYK'nin resmi internet sitesi aracılığı ile burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurması beklenmektedir. Burs ve kredi sonuçlarının açıklanması ile sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz. Adayların birkaç gün daha beklemesi gerekmekte olup kısa zaman içerisinde KYK'dan bilgi paylaşılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim