Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalmak isteyen adaylar dün sevindirici haberi aldılar ve sonuçların açıklandığını öğrendiler. Buna göre kimi adaylar yedek listedeyken kimi adayların asil listede yurt kazandıkları görülmektedir. Peki asil listede yurt kazanan adaylar ne yapması gerekmektedir. Öncelikle bu adaylar ailenin maddi ya da öncelik duurmundan dolayı yurtlarda kalma imkanının kazandığı belirtilebilir. Bu adaylar yurt kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra yurtlarda konaklamaya başlayabilir.

KYK Başvuruları Nereden Yapılacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu sonuç ekranından yurdu kazandığını öğrenen adaylar başvurularını yapabilir. Başvurular geçtiğimiz sende olduğu gibi E-Devlet üzerinden yapılacaktır. E-Devlet şifresi olmayan adayların Posta, Telefon, Telgraf Teşkilatı şubeleri aracılığı ile E-Devlet şifresi alması gerekmektedir. E-Devlet'te bulunan kurumlar listesinden Kredi ve Yurtlar Kurumunu seçerek başvurularınızı rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.

Yurt Ücretleri Ne Kadar?

Bilindiği gibi KYK yurtları devlet ve yarı özel olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu iki yurdu aday seçememekte olup Gençlik ve Spor Bakanlığı otomatik olarak atmaktadır. Şu anda Türkiye geneli yurtların fiyatına bakıldığında 150 lira ile 265 lira arasında fiyat listesi çıktığı görülüyor. Yine bu rakamlara her sene zam geldiği adaylar tarafından bilinmesi gerekmektedir. Zamlanan fiyatlar öğrencilere fiş ücreti olarak geri dönecek.
Editör: TE Bilisim