Kredi ve Yurtlar Kurumu genel Müdürlüğü tarafından öğrenciler ile alakalı kredi ve burs duyurusu ile ilgili bir önerge yayınlandı. KYK Gençlik ve Spor Bakanlığı kredi ve yurtlar Genel Müdürlüğü'nün e Devlet üzerinden sunmuş olduğu hizmetlerin sistem çalışması nedeniyle ara verildiğini söyledi kredi. 

Yurtlar Genel Müdürlüğünde e-devlet üzerinden sunulan hizmetlerde kredi/burs nakil başvurusu, kredi/burs iptal başvurusu, öğrenim/katkı kredisi ve burs sorgulama, kredi geri ödeme erteleme başvurusu, öğrenim/katkı kredisi hizmetleri verilebiliyordu.

SİSTEM NE ZAMAN DÜZELECEK
 Yapılan açıklamaya göre bu işlemler geçici süreyle hizmet dışı kaldı. Öğrencilerin sistem üzerinden durumlarını aralıklarla kontrol ettiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yetkilisi sistem için çalışmaya devam ettiklerini ve en kısa sürede arızalanan sistemi tekrardan aktif bir şekilde çalışacağını söyledi. Sistemin en kısa sürede açılmasını umut ettiklerini söyleyerek sistem açıldığı zaman ilk duyuruyu Kredi ve Yurtlar Kurumu internet sitesi üzerinden yapacaklarını yineledi.

Öğrencilerin çok yüksek bir kısmı bu hizmetleri gün içerisinde defalarca kez kullanıyordu. Özellikle öğrenim katkısı almak isteyen ya da burs başvurusu yapan öğrenciler çevrimiçi olarak başvuruların ne durumda olabildiğini bu sistemler üzerinden öğrenebiliyordu. Yeni başvuru yapmak isteyen kişiler için ise bu sistem hizmet veriyordu.

Editör: TE Bilisim