Korona virüs salgını sebebi ile bu yıl yapılacak olan birçok sınav tarihi öne çekilmiş ya da ertelenmişti. Bu konu ile ilgili olarak ise ÖSYM tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada KPSS, ÖABT ve ALES sınavlarına ilişkin olarak başvuru ve sonuç tarihlerine yönelik güncel bilgiler verilmiş olup ilgili tarihler ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

ÖSYM Açıklama Yaptı

ÖSYM tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada Başkanlığımızca, Koronavirüs (Covid-19) pandemisi öncesinde ÖSYM Sınav Takvimi ile kamuoyuna duyurulan ancak; Covid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik Devletimizce alınan tedbirler kapsamında uygulanma tarihleri yeniden düzenlenen sınavların, başvuru tarihleri belirlenmiştir. 2020 ÖSYM Sınav Takvimi güncellenerek https://www.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yayımlanmıştır.Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI” ifadelerine yer verildi.

İlgili takvime ulaşmak isteyenler için adres: https://www.osym.gov.tr/TR,8797/takvim.html

Yeni Tarihler

ÖSYM tarafından güncellenen takvime göre KPSS Lisans (GY-GK, Alan Bilgisi ve ÖABT) için başvurular 30 Haziran ila 13 Temmuz tarihleri arasında alınacak olup 22 Kasım 2020 tarihinde de sonuçlar açıklanacak. KPSS Lisans (GY-GK, Alan Bilgisi ve ÖABT) için başvurular ise 30 Haziran 2020 tarihi ile 13 Temmuz 2020 tarihleri arasında alınacak olup sonuçlar ise 22 Kasım’da açıklanacak.

KPSS Önlisans için başvurular 21 Ağustos ila 2 Eylül tarihleri arasında alınacak. Başvurular da 26 Kasım'da, ALES/2 için başvurular 1 ila 12 Ekim tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar 7 Ocak 2021'de açıklanacak.

Editör: TE Bilisim