Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından lisans mezunu ile lisans eğitimi görmekte olan adaylar için her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmektedir. Çift yıllarda b grubu KPSS yapılırken tek yıllarda a grubu KPSS sınavı düzenlenmektedir. 2019 yılı tek yıl olduğu için bu sene a grubu KPSS düzenlenecektir. Peki 2019 yılında KPSS lisans başvuruları hangi tarihte yapılacak, tarih duyuruldu mu?

LİSANS KPSS BAŞVURU TARİHİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruya göre KPSS lisans başvuruları 3 Mayıs 2019 ile 15 Mayı 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların bu tarihler arasında ÖSYM sınav başvuru merkezlerine ya da https://ais.osym.gov.tr linkine giriş yaparak kendi hesapları üzerinden KPSS Lisans'a başvuru yapmaları gerekmektedir.

Sınav ücretinin ne kadar olacağı başvuru tarihleri arasında belli olacak olup 2019 yılında KPSS a grubu, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT, KPSS alan bilgisi ve eğitim bilimleri sınavları yapılacaktır. KPSS'ye girrecek olan adayların 3 Mayıs ile 15 Mayıs tarihlerinde kesin müracaatlarını yapması gerekmekte olup bu tarihlerde başvuru yapmayı unutan adayların 28 Mayısta daha fazla ücret ödeyerek geç başvuru yapmaları gerekmektedir.