Ülkemizde 11 Mart tarihinde görülen corona virüsü vakasından sonra bir çok kurum ve bakanlık Sağlık Bakanlığı ile görüşmeye başladı ve planlarını ona göre belirlemeye başladı. Buna göre her sene düzenlenen ve milyonlarca öğrencinin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (lise ve ön lisans mezunları için iki senede bir yapılmaktadır) tarihinin Temmuz ile Ağustos ayında olduğu biliniyor ve pek çok öğrenci KPSS ertelenecek mi sorularını yöneltmeye devam ediyor.

KPSS Ertelenir Mi?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan açıklama da 9 farklı sınavın ertelendiğini duyurdu. Fakat bu sınavların arasında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS bulunmuyor. Yani KPSS hariç 9 farklı sınav ertelendi. Fakat KPSS'nin tarihinin ne olacağı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

KPSS Ne Zaman Yapılacak?

19-25-26 Temmuz günlerinde ve 9 Ağustos gününde yapılacak KPSS lisans sınavları ile 18 Ekim 2020, KPSS Ön Lisans ve 8 Kasım 2020 günü düzenlenecektir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'den resmi olarak KPSS ertelendi ya da tarihinin değiştiğine dair bir bilgi gelmediği sürece bu tarihler geçerli olacaktır. Önümüzdeki haftalar içerisinde de KPSS için tarihte bir değişikliğin olması beklenmiyor fakat corona virüsüne ilişkin yapılan önlemler yeterli kalmaz ve sayı her geçen gün büyüme devam ederek artarsa KPSS tarihinde de bir değişiklik olabilir.