Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından türüne göre her sene ve iki yılda bir Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmektedir. Lisans mezunu adayların iki senede bir ve her sene müracaat ettiği KPSS başvuruları bugün itibari ile başladı ve çok sayıda adaylar başvurusunu gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

İşin Olsa ekibimize hem yorum bölümü hemde sosyal medya üzerinden ulaşan pek çok aday Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sınavı için alınan onay ücretinin yüksek olduğunu ve bu ücretin düşürülmesi gerektiği konusunda önerilerini sunmaktadır.

OTURUM BAŞI 60 TL

2018 yılında yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye başvuru yapacak olan adaylar oturum başı 60 lira veriyor. Yani genel kültür, genel yetenek için 60 lira, eğitim bilimleri için 60 lira ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT testi için 60 lira veriliyor. Yine diğer Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Alan Bilgisi için oturum başı 40 TL ücret alınıyor. Adayların büyük bir bölümü ücretlerin tamamen kaldırılmasını ya da düşürülmesini talep etmektedir.

Editör: TE Bilisim