Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında koronavirüs tedbirleri konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalarında Spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi. Diğer yandan 16 Mart 2020 tarihinden itibaren okullar tatil edilmesine karar verildi.

13 MART OKULLAR TATİL Mİ?

İlk, orta öğretim ve liselerde okullar pazartesiden itibaren bir hafta ara verilecek. İlk kez uzaktan eğitime geçiş kararı verildi. Uzaktan eğitime 23 Mart 2020 tarihinden itibaren geçiş yapılacak. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni bir açıklaması bekleniyor. Yarın 13 martta okullar olacak. Alınan karara göre pazartesi gününden itibaren eğitime ara verilecek. Spor müsabakalarının Nisan ayının sonuna kadar seyirci olmadan oynanmasına karar verildi. Diğer bir gelişmeye göre Üniversitelerin eğitim ve öğretimleri için ara 3 hafta olarak açıklandı. Kamu kurumu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izine tabi olmasına karar verildiği aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt dışı programlarını iptal etti.

Öğrenci ve velilerin en çok merak ettiği konuların başında MEB uzaktan eğitim nasıl olacağıdır.! Buna göre bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Bakan Ziya Selçuk Mebsis sitemi üzerinden bazı yeni özellikleri aktarmıştı. Bu platform ile ilgili önemli açıklamalar saat 20:30’da yapılması bekleniyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim