Dünyayı kasıp kavurmaya devam etmekte olan korona virüsü vakaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Şu anda yayımlanan son verilere göre dünya geneli 115'den fazla ülkede korona virüsü vakası olduğu görülüyor. Buna göre toplam 4 bin kişi hayatını kaybetti ve 200 bine yakın kişi de korona virüsü hastalığı görüldüğünden dolayı bu kişilerin sağlık muayeneleri devam ediyor. Korona virüsü yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC'de görüldüğü 30 kişilik yabancı bir grubun karantina altına alındığı ve ilk, orta dereceli okullar, üniversiteler pazartesi gününe kadar tatil edildi. Türkiye'de endişeli bekleyiş başladı. Peki Türkiye'de okullar tatil olacak mı?

Bakan: Önümüzdeki Günlerde Netlik Kazanacak

Bakan Koca, bir milletvekilinin "Okullarda nisan ayında bir haftalık tatilin iki hafta yapılacağıyla ilgili sosyal medyada paylaşımlar var. Bu konuda bir açıklama yapabilir misiniz?" sorusu üzerine de "Milli Eğitimle ilgili biz zaten önümüzdeki günlerde görüşmüş olacağız. Orada tartışmış oluruz." dedi. Buna göre şu an aokulların Türkiye'de tatil edilip edilmeyeceği bilinmiyor ancak dünya geneli vakaların sayısı artarsa Türkiye'de de buna göre bir işlem olabilir.

Okulların tatil edilip edilmemesi hususu Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının aralarında yapacakları görüşmeden sonra belli olacak olup ülkemizde henüz korona virüsü vakası bulunmadığı dolayısı ile şimdilik tüm tedbirler alındığı gibi devam ediyor.