Koronavirüs vakasının çok olduğu Büyükşehirlerde okullar açılmayabilir. Devlet okullarında ve özel okullarda okulların açılacağı tarih 31 Temmuz 2020 olarak açıklanmıştı. Kororonavirüs salgını vakalarının Kurban Bayramı sonrasında artış göstermesiyle birlikte okullar açılıp açılmayacağı konusu oldu. Bu konuda farklı yorumlar gelmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın farklı senaryoları hazırladığı ve bu konu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulunda yapılacak sunum ile birlikte belli olacağı ifade edildi. Açıklanan senaryolara göre daha önce açıklanan takvime göre 15 Ağustos tarihinden itibaren telafi eğitimlerin yapmayı açıklayan özel okulların ve kamu kurumu okullarının durumları netlik kazanması bekleniyor.

Koronavirüs vakasının en çok olduğu iller;

Hazırlanan senaryoların bir tanesi; vaka sayısının çok olduğu illerde Eğitim ve öğretimin bir müddet ara verilmesi. Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca'nın sosyal medya üzerinden açıkladığı illere göre en çok vakanın olduğu iller arasında; Gaziantep, Ankara, Konya, Şanlıurfa, Malatya illeri bulunuyor. Bu illerde okulun açılma tarihinin bir müddet ertelemesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu senaryoda 4 farklı şekilde uygulaması bekleniyor.

4 FARKLI SENARYO HAZIRLANDI;

Özellikle okullarda öğrenci sayısının azaltılması ve toplu kullanım alanlarına yönelik olarak önlemlerin alınması konusu gündemde olacak. Bir diğer senaryoda ise yarı zamanlı eğitim verilmesi gündemde olacak. Okulların açılmayacağı ilerde telafi eğitimlerinin planlanması ve daha az sayda vaka bulunan illerde ise okulların açılma ihtimalinin olduğu ifade ediliyor. Diğer bir senaryoda ise 2019-2020 eğitim döneminde kullanılan uzaktan eğitim modelinin daha çok yaygınlaştırılarak %40 yüz yüze 60 uzaktan eğitim sistemi ile eğitimlerin verilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim