İşte Üniversitelerin En İyi Bölümleri

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarınca “en iyi 23 alan sıralaması” açıklandı. Açıklamada 23 alanın 13’ünde Türk Üniversiteleri yer aldı.

Üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkati çekmek için ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı tarafından hazırlanan 2014-2015 alan sıralamasında 23 alana göre dünyadaki üniversiteler sıralandı. Her alanda o alanda yayınlanan makale yoğunluklarına göre açıklanan üniversite sayısı 50 ile 1000 arasında değişiklik gösterdi. ABD üniversiteleri bu 23 alanın 16’sında büyük başarı göstererek sünya birincisi oldu. İki alanda da İngiltere birinci oldu. Danimarka, Çin, Hollanda, İsviçre ve Singapur’da birer alanda birinci oldu.

Açıklanan 23 alanın 13’ünde Türk Üniversiteleri de yer aldı. 7’şer alanda İstanbul Teknik, İstanbul, Ege ve Atatürk ve İhsan Doğramacı Bilkent üniversiteleri listede yer buldu. 6 alanda Ankara ve Gazi üniversiteleri, 5 alanda Hacettepe ve Erciyes, Çukurova, Boğaziçi, Selçuk ve Süleyman Demirel üniversiteleri 4 alan sıralamasında listede yer alma başarısına ulaştı. 3 alan sıralamasına isim yazdıran 8 Türk Üniversitesi de Alan sıralamalarının 3'üne ismini yazdırmayı başardı. Onlar da Dokuz Eylül, Fırat, İzmir Yüksek Teknoloji, Koç, Marmara, Ondokuz Mayıs, Uludağ ve Yıldız Teknik üniversiteleri oldu.