Kış mevsiminin soğuk geçmesi ve yurdun dört bir yanında yolların kar ile kaplanması ulaşımın durma noktasına gelmesine sebebiyet verdiği gibi eğitime de ara verdirmektedir. Özellikle bugün yurdun pek çok bölgesini yoğun kar yağışı sardı. Gün içerisinde yapılan açıklamalar ile okulların tatil edildiği haberleri yayımlanırken yarın içinde İstanbul ve İzmir dahil olmak üzere toplam 18 ilde okullar tatil edildi. Peki hangi illerde okullar tatil?

Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi

Olumsuz hava koşullarından dolayı öğrencilerin yollarda mahsur olmaması için yapılan duyurular incelendiğinde İstanbul ve İzmir dahil olmak üzere 18 ilde okulların tatil edildiği öğrenildi. Peki hangi illerde okullar tatil edildi?

İstanbul, İzmir, Edirne, Muğla, Manisa, Niğde, Çanakkale, Tokat, Kırklareli, Isparta, Nevşehir, Burdur, Tekirdağ, Balıkesir, Bolu, Denizli, Bilecik, Karaman, Konya, Ordu

Yukarıda belirtilmiş olan şehirlerin bazılarında il genelinde 11 Ocak 2017 tarihinde okullar tatil edilirken bazı illerin merkezlerinde az kar olduğu için ilçe veya köylerinde okullar tatil edilmiştir. Açıklamalar illerin Valilikleri tarafından yapılmakta olup sabaha kadar başka illerde de kar yağışlarının devam etmesi sonucunda daha fazla ilde okulların tatil edilmesi bekleniyor.