Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde istihdam eden personellerin pozisyonların da bilgili olması için Yükseköğretim Kuruluna ceza infaz ve güvenlik bölümü açılması için başvuru yapıldı. YÖK tarafından incelenen başvuru onaylandı ve ceza infaz ve güvenlik bölümü açılması uygun bulundu.

Buna göre ceza infaz ve güvenlik bölümü Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslekyüksek Okuluna açılacak. Söz konusu bölümün bugün girilen YGS puanlari ile tercih edilebilir olması beklenmektedir.

AÇIKÖĞRETİM Mİ OLACAK

Pek çok aday Erzurum Atatürk Üniversitesine açılacak olan ceza infaz ve güvenlik bölümünün açıköğretim olup olmayacağını sormaktadır. Ancak bölüm açıköğretim olmayacak ve adaylar Adalet Meslekyüksekokulu bünyesinde ki derslere katılarak eğitim alacak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK

Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslekyüksek Okuluna açılacak olan ceza infaz  ve güvenlik bölümüne toplam 500 öğrenci alımı yapılması beklenmektedir. Öğrencilerin bölümden mezun olması ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde personel olarak istihdam etmesi beklenmektedir. Peki nasıl başvuru yapılacak.

Açılacak olan bölüm MYO'da bulunacağı için iki yıllık olması beklenmektedir. Bu sebepten dolayı büyük ihtimal ile adayların YGS puan türleri ile LYS sonuçlarının da açıklanması ile ÖSYM'den yaptığı normal tercihler gibi ceza infaz ve güvenlik bölümüne tercihte bulunması beklenmektedir.