Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan personellerin görevleri hakkında bilgi sahibi olması ve işlerini daha iyi yapabilmesi için Yükseköğretim Kurulu ceza infaz ve güvenlik bölümü kurulmasının onayını verdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okuluna Yükseköğretim Kurulu onayı ile ceza infaz ve güvenlik bölümünün açılması uygun bulundu. Burada eğitimlerini alacak olan adaylar Adalet Bakanlığı ve Bakanlığıa bağlı bulunmakta olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü vb. gibi kurumlarda istihdam edecektir.

İŞ GARANTİLİ

Ceza infaz ve güvenlik bölümü Türkiye'de ilk olması ve Adalet Bakanlığının personellerinin buradan alacak olması ile bölümün iş garantili olacağı belirtilmekte olup yine ilgili bölümün önümüzde ki seneler içerisinde de iş garantili konumda olması beklenmektedir.

500 ÖĞRENCİ ALINACAK

Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklama ile bölümün Adalet Meslek Yüksek Okuluna açılacağı duyurulmuş ve ilk etapta 500 öğrenci alımı yapılacağı belirtilmişti. Buna göre bu sene ceza infaz ve güvenlik bölümünün öğrenci kontenjanı 500 olacak.

NASIL TERCİH YAPILIR

Söz konusu ceza infaz ve güvenlik bölümünün iki yıllık olması ile bölümün YGS puan türleri ile öğrenci alması beklenmektedir. LYS sınavının yapılması ve üniversite tercih puanlarının duyurulması ile adaylar normal üniversite başvurusu gibi ceza infaz ve güvenlik bölümüne de başvuru yapabilecektir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim