Adalet Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı bulunmakta olan kurumlara alınacak olan personellerin meslekleri hakkında bilgi sahibi olması ve görevlerini iyi yapabilmesi için bilindiği üzere Yükseköğretim Kuruluna Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümünün açılması içi talepte bulunuldu.

Yükseköğretim Kurulu, Adalet Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kuruluşlarda istihdam edecek olan personellerin görevlerini iyi yerine getirebilmesi için açılacak olan bölümden mezun olmasını uygun bularak bu bölümün açılmasına izin verildi. Buna göre Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü yaptığı açıklamasında Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümünün iş garantili olacağı müjdesi verilmişti.

MEZUNLAR ADALET BAKANLIĞINDA İŞE BAŞLAYACAK

Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okuluna açılacak olan iş garantili olarak bilinen Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümü toplam 500 öğrenci alımı yapacak. Bu bölümden mezun olacak öğrenciler Adalet Bakanlığı ve bünyesinde ki kurumlarda istihdam edecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Peki Erzurum Atatürk Üniversitesine açılacak olan Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümüne başvurular ne zaman başlayacak? Buna göre başvurular Lisans Yerleştirme Sınavının yapılması ve üniversite yerleştirme puanlarının açıklanması ile normal bölümler yapılacak olan başvurular gibi bu bölüm için başvurularda başlayacaktır. Ceza İnfaz ve Güvenlik Bölümüne toplam 500 öğrenci alımı yapılacak ve bölüme yoğun ilgi duyulması bekleniyor.

TÜM EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim