İkinci üniversite okumak isteyen öğrenciler örgün ya da uzaktan lisans, önlisans eğitimine devam eden öğrenciler İstanbul Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesinde bulunan Açıköğretim Fakültesinde AÖF bölümlerinde sınavsız bir şekilde ikinci üniversite okuyabilmektedirler. Buna öğretime göre başvuru yapacak adaylar 11 Eylüle de evraklarıyla birlikte Eskişehir Anadolu Üniversitesine gidebilmektedirler.

Açıköğretim Fakültesi AÖF öğrencileri dahil olarak ülkemiz de en çok öğrencisi bulunan Eskişehir Anadolu Üniversitesi yurt geneli içerisinde tüm illerde yapılan sınav merkezi bürolarıyla kayıtları oluşturarak ikinci üniversite okumak isteyen kişilerin 11 Eylül’den başlayarak kayıtları 21 Eylül’e kadar kayıtları devam edeceketir.

SON GÜN 21 EYLÜL

Hayalleri büyük olan kişilerin birinci üniversiteyi okurken aynı anda da ikinci üniversiteyi okumak istemesine yönelik Eskişehir Anadolu Üniversitesinin yapmış olduğu başvuru süreci 11 Eylül’de öğrencilere açılacaktır. İkinci üniversite okumak isteyen adayların bu tarihlerde başvurularını internet üzerinden yapması ve Türkiye’nin neredeyse her bölgesinde bulunan AÖF bürolarına giderek kayıtlarını yapmaları gerekmektedir. AÖF büroları 21 Eylül’de kayıtları bitirecektir.

Okumak isteyen öğrencilerin kayıtları sırasında her hangi bir şekilde ek ücret ödemesine gerek kalmadan üniversiteye ve bölüme göre değişen fiyat listesinden uygun olanı her dönem bankaya ödeyerek başvuruda bulunabilmektedirler. Bankaya yapılan ödeme bulunmazsa başvuru dahil yapılsa sınavlara giremeyeceklerdir.

Editör: TE Bilisim