Harp Okulu Öğrencileri Yalova’ya Eğitime Gitti

Hava Harp okulu öğrencileri bu gün önce Taksim’de Cumhuriyet anıtına çelenk bıraktı. Daha sonra da Bakırköy’den yola çıkarak eğitim için yalova’ya geçti. Öğrenciler tekneye tören eşliğinde bindi. 6 ay boyunca Yalova’da eğitim alacak toplam 950 öğrencinin 21’i kadın.

Atatürk'e saygı duruşunda bulunmak için bu gün saat 08:30 civarında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na Hava Harp Akademisi öğrencileri tarafından çelenk bırakıldı. Öğrenciler daha sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Buradan Bakırköy’e geçen öğrenciler Bakırköy Marina’da yapılan resmi tören ile Çiftlikköy'deki Yalova Hava Meydan Komutanlığı'na gitmeye hazırlandı. Öğrencileri Bakırköy Marina’dan Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay ve yakınları uğurladı. Hava Harp Okulu öğrencileri arasında 3 Yabancı öğrenci de bulunuyor. Askeri yetkililer ile birlikte toplam 950 öğrenci Cemil Ketenci Teknesi'ne binerek vatandaşların alkışları eşliğinde yola çıktı.

Yalova’ya giden Hava Harbiyeli 4. sınıf öğrencileri 2. Ana Jet Üssü'nde başlangıç uçuşu ve değişik birliklerde staj eğitimi alacak. Aynı zamanda diğer sınıflardaki öğrenciler ise mp süresince askeri eğitim, uçuş eğitimi ve duyuşsal alan eğitimleri gibi programlarda uygulamalı eğitim görecek. Yalova’da yapılan eğitim kampı toplam 950 öğrencinin katılımı ile 6 hafta devam edecek.

Editör: TE Bilisim