Eğitimlerini Yüksek Öğrenim kurumlarında görmekte olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2020 ve 2021 eğitim öğretim döneminde burs kredi başvuruları ne zaman başlayacağını, son başvuru tarihi, başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını merak etmektedir. Müjdeli haber Gençlik Spor Bakanlığı tarafından geldi. Buna göre burs başvuruları resmen almaya başladı. Kredi başvuruları son tarih nedir belli oldu.

KYK burs kredi başvuruları nasıl yapılacak? Başvuru işlemleri!

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Öğrencilere verilen kredi ve Burslar ile ilgili Nihayet başvurular başladı. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada müjdeyi verdi. 28 Ekim 2020 tarihinde başvurular alınmaya başlamıştır denildi. Başvuru işlemleri için E-devlet üzerinden kayıt ekranları oluşturuldu. https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu linkini yeni tarayıcıdan açarak tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

KYK kredi ve burs kime ödenecek?

GSB burs ve kredi ödemesi başvurusu gerçekleştirilecek. Yeni eğitim ve öğretim döneminde; ÖSYM sınavlarına giren ve herhangi bir yükseköğrenim programında öğrenim görmeye başlayan öğrenciler ile daha önce Yükseköğretim programlarında eğitimlerine devam eden ara sınıf öğrencileri, yurt dışında öğrenim görenler burs ve kredi başvuruları yaparak bu ödemeleri almaya hak kazabilecekler.

Öğrenim kredisi ve burs başvuruları nasıl yapılacak?

Başvurular E-devlet portal üzerinden alınacak ve adaylar sosyal ekonomik ve başarı durumuna ilişkin gerekli olan evrakları sistem üzerinden girmeleri ve Gençlik Spor Bakanlığı öğrencilerden bu doğrultuda gerekli denetimleri yaptıktan sonra hak eden öğrencileri ödemeler gerçekleştirilecek. Başvuru esnasında beyanlar esas alınacak ve kurum ilgili birimlerden gerekli bilgileri teğit edebilecek. Durumlarla ilgili bayanlar ise için belge gönderilmesi gerekli olacak.

Ayrıca gazi yakınları, gazi ve şehit yakınları engelli durumu olanlar, sevgi evlerinde lise ve dengi okulların tamamlayanlar, Darüşşafaka mezun olanlar, milli sporcular gibi özel durumlar için vatandaşlar bilgilerini elektronik olarak eder istemi üzerine ibraz etmeleri gerektiği olacak. Adaylar merak ettikleri sorulara ilişkin; Gençlik ve Spor Bakanlığı iletişim merkezi olan 444 0 472 alttan ya da sosyal medya hesapları üzerinden 7 gün 24 saat gerekli bilgileri alabilecekler.

Son başvuru tarihi nedir? Son başvuru 3 Kasım 2020 tarihinde saat 23.59'a kadar tamamlanacak.

İŞİN OLSA