Ülkemizde milyonlarca öğrenci lisans ile ön lisans bölümlerinde eğitimlerine devam ederken bir yandan da milyonlarca öğrenci açıköğretim fakültelerinde eğitim görmektedir. Kimi adaylar eğitimlerine sadece AÖF aracılığı ile devam ederken kimi adaylar ikinci üniversite olarak AÖF'de okumaktadır.

Şu anda yoğun olarak öğrenciler daha eski olması ve tüm Türkiye geneli her yerde bürosu olmasından dolayı Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF'ü tercih etmektedir. Peki Eskişehir AÖF mü kolay? Erzurum AÖF mü kolay? İşin Olsa ekibimize şimdiden çok sayıda soru geldiği için bu soruların yanıtlarını sizler için veriyoruz.

HANGİSİ AÖF DAHA KOLAY?

İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız araştırmalar ve görüşmeler sonucunda şu sonuçlara ulaştık. Buna göre AÖF sınav zorlukları aşağı yukarı aynı seviyelerde fakat Erzurum Atatürk Üniversitesi AÖF'de şöyle bir avantaj var ki adaylar vize ve final sınavından düşük aldığı için o dersten kalmıyor ve bütünleme sınavına giriyor. Bir dersten kalmak için adayın bütünleme sınavında da kalması gerekmektedir.

Eskişehir Anadolu Üniversitesinde ise sadece vize ve final sınavı mevcuttur. Yani bütünleme sınavı yok. Sınav zorlukları genel olarak aynı ve iki üniversitede ortalama bir dersten 30 - 35 puan alındığında geçiliyor. Fakat sınavdan tüm öğrenciler yükseldiyse bu puan 50 - 55 civarlarına kadar yükselebilmektedir. Erzurum Atatürk Üniversitesinde bütünleme durumunun olması onu daha avantajlı kılıyor gibi gözükmektedir.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim