TÜGVA genel merkezinin açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere verilen desteklerle alakalı konuşmalarda bulundu. Konuşmasında öğrenci burslarından da bahseden Erdoğan; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin aldıkları burslara değindi. Göreve başlamadan önce öğrencilere 45 TL burs verildiğini ifade ederken, doktora öğrencilerine verilen bursun 1500 TL seviyesine çekildiğini aktardı.

Açıklamasında gençliğin Türkiye' nin garantisi olduğunu, gençlere ilgi göstermeyen bir devletin ayakta kalmasının mümkün olmadığının altını çizdi. Görev aldıkları 16 yıllık süre boyunca gençlere en fazla yardımı yapmanın, en fazla yatırımı yapmanın gayreti içinde olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; devralınan üniversite sayısını 76 dan 206' ya çıkarttıklarını aktardı.

Konuşmasında " Gençlik, çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir Türkiye'nin garantisidir. Gençliğini ihmal eden, geleceğini de tehlikeye atıyor demektir. Öyle ki gençliğine değer vermeyen, gençlerine ihtimam göstermeyen bir devletin ayakta kalması mümkün değildir. Bu anlayışla son 16 yıldır gençlerimize sahip çıkmanın, onları her açıdan en güzel şekilde yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz. Bugüne kadar gençlerimiz için pek çok yatırımı hayata geçirdik. 76'dan devraldığımız üniversite sayısını 130 ilave ile 206'ya çıkardık. 190 olan yükseköğretim yurt sayımızı 776'ya, 182 bin yurt yatak kapasitemizi 663 bine çıkardık. 16 yıl evvel burs kredi olarak aylık sadece 45 lira alan bir lisans öğrencimize ocak ayından itibaren 500 lira vermeye başlıyoruz. Yüksek lisans öğrencilerine bu meblağın iki katını yani bin lira, doktora öğrencilerine 1500 lira ödüyoruz. Karşılıksız burs verdiğimiz öğrenci sayısı sadece bu yıl 150 bini buldu. "

Karşılıksız burs sayısı 150 bin

TÜGVA genel merkezinin açılışında yaptığı konuşmasında Erdoğan, öğrencilere verilen burslardaki artışa dikkat çekti. Konuşmasında karşılıksız burs verilen öğrenci sayısının 150 bin kişiyi bulduğunu ifade ederek; öğrenciye yatırım yapmanın ülkeye yatırım yapmak olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Ayrıca Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, yurt sayılarındaki artışa da dikkat çekerek; göreve başladıklarından itibaren bu noktalarda meydana gelen değişikliklerden de bahsetti...