Engelli memur alımı sınavı için son dakika açıklaması geldi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararı sonrasında yeni bir açıklama yaptı. 2020 EKPSS sınavı ne zaman yapılacak? Henüz açıklanmazken, 8 Eylül 2020 tarihli yapılan açıklamada ekpss'nin uygulanmasına dair yeni bir karar alındı. 

EKPSS SINAVI TARİHİ! ERTELEME AÇIKLAMASI;

Covid-19 virüsünün etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak Bilimsel Danışma Kurulu tarafından verilen öneride ertelenme gerçekleştirildi. Bilindiği gibi 2020 yılı başında alınan başvuruların ardından sınav tarihinde bir değişiklik gerçekleştirilmişti. Geç başvuru bekleyen adaylar yeni gelişme sonrası 2020 yılında engelli memur alımı yapılacak mı sorusunu sormaya başladılar.

2020'DE ENGELLİ MEMUR ATAMASI OLACAK MI?

Atamaların gerçekleşmesi için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamu kurumlarından kadro sayılarını ve istenilen branşlar için başvuruları geçtiğimiz günlerde başlattı. Yeni sınav tarihi ne zaman yapılacak henüz belli değil. Atama takviminde de bu sebeple bir değişiklik yapılacak. 2020 yılında atama yapılacak mı henüz bu konuda da netlik bulunmuyor. ÖSYM yeni açıklama yaparak sınav tarihini adaylara duyuracak. Bizde an bean gelişmeleri aktaracağız.

SINAVIN ERTELENMESİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM OLARAK PAYLAŞABİLİRSİNİZ.