Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile bilindiği üzere belirli aralıklarla engelli adaylar için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. EKPSS sınavına sadece ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylar müracaat edebilmektedir.

Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilmekte olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 2018 yılında yapılacak olup geçtiğimiz günlerde başvuru kılavuzu kamuoyuna duyuruldu. Buna göre yayımlanan başvuru kılavuzuna göre EKPSS başvurularının başladığı ilan edildi. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir ve başvuru tarihleri nedir?

BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuruya göre Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularının başladığı duyuruldu. Peki adaylar nasıl başvuru yapacak ve hangi tarihler arasında başvurularını gerçekleştirebilir. Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seme Sınavına başvurular 6 Şubat 2018 - 21 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir. Peki nasıl başvuru yapılır?

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS'ye girmek isteyen adayların öncelikle https://ais.osym.gov.tr/ linkini kopyalaması, tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırması EKPSS sekmesine tıklamalı ve müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir. Başvurusunu yapan adayların onay ücreti olan 30 TL'lik ödemeyi mutlaka bankaların atmlerine ya da internet aracılığı ile gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim