Uzunca sürelerdir ülkemizde eğitim alanında birçok adım atılmaya çalışıldı, çalışılıyor. Bu adımlarda daima eğitimdeki kaliteyi, başarıyı arttırmak, nitelikli iş gücünü ortaya çıkarmak, teknolojik beyinleri, sosyal faaliyetleri kuvvetli gençleri yetiştirmek hedefleniyor. Her ne kadar bu zamana kadar herkes tarafından kabul edileceği üzere çok büyük bir etki görülmese de geçtiğimiz yıllarda bir miktar yol aldık. Bu süreçte de bazı kısımlarda fedakarlıklarda bulunduk. Örneğin öğrencilerin sosyal yanlarını, psikolojik durumlarını, hayalgücünü ve zekasını örseledik. Konuya ilişkin bazı noktalarda adımların atılması tekrar kararlaştırıldı ve yeniden bir eğitim rejenerasyonu sağlanmak üzere çalışmalara başlandı. Bahsedilen çalışma elbette 2023 eğitim vizyonu belgesi olarak geçtiğimiz günlerde epeyce duyduğumuz süreç...

Eğitimde aşağıdaki konularda bazı değişiklikler yapılıyor, bunlar da 2023 vizyon belgesi dahilinde karşımıza çıkıyor. Eğitim değişiklikleri kısaca:

1-Ders sayılarının azaltılması

2-Sertifika programlarının getirilmesi

3-Sosyal alanların tesis edilmesi

4-Proje üretim sınıflarının kurulması

5-Ders saatlerinin azaltılması

6-Eğitimde tek düzene geçişin yapılması

7-Öğretmenlere eğitim verilmesi

8-Formasyonun kaldırılması

9-Öğretmenlere teşvik sağlanması

10-Teknoloji atölyelerinin kurulması

11-Okullar arasındaki maddi farklılıkların azaltılması

12-Okulların farklı ihtiyaçlara yönelik, farklı mimarilerle kurulması

Veliler ne düşünüyor?

Yukarıdaki listede de görüldüğü üzere, 2023 eğitim vizyonu faydalı olacağı düşünülen çok sayıda madde ile karşımıza çıkıyor. Her ne kadar gündemde velilerin ve öğrencilerin konu hakkında ne düşündüğü gündeme gelmemiş olsa da isinolsa.com olarak ziyaretçilerimizin, özellikle veli ve öğrencilerimizin konu hakkındaki düşüncelerini öğrenmek ve gündeme taşımak istiyoruz. Yorum alanından bizlerle düşüncelerinizi paylaşabilir, gündeme taşıyabilirsiniz.