Milli Eğitim Bakanlığı her sene öğrencilerin ve okulların durumlarına bakarak bazı konularda değerlendirmeler yapmakta olup Bakanın değişmesi ve koltuğa yeni bakan Ziya Selçuk'un geçmesi neticesinde eğitim alanında çok önemli, olumlu köklü değişiklikler yapıldı ve ilk olarak bu sene 40 bin kişilik öğretmen atamasının yapılacağı müjdesi verildi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da eğitim sisteminde bazı değişiklikler yapılacağı söylendi. Buna göre ilk olarak sınıfta kalmanın tekrar geleceği vurgulandı.

Sınıfta Kalma Geri Geliyor

4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinden sonra sınıfta kalmalar kaldırılmıştı. Ancak bu durumun eğitim sisteminde önemli dereede düşüklüğe sebebiyet verdiği duyurulurken bir çok öğrencinin halen 4 işlem yapma kabiliyeti yokken liselerden mezun olduğu ve lise mezunu olarak iş aradığı belirtildi. Bu gibi sorunların önüne geçilmesi öğrencilerin daha donanımlı olarak eğitim sisteminden yararlanması için sınıfta kalmanın yeniden geleceği söyledi.

Ders Sayıları Azalacak

Şu anda ülkemizde pek çok velinin ve öğrencinin en çok yakındığı konulardan bir tanesi şüphesiz ki ders sayıların fazlalığıdır. Öyle ki bir çok çocuk boyundan daha büyük çantalar ve ağır kitaplar ile okula gitmekte ve derslere konsantre olamamaktadır. Ders sayılarında önemli ölçüde azalma yapılması ve öğrencilerin ders ile birlikte sporsal, sanatsal, bilimsel, kültürel alanlara yöneltilmesi beklenmektedir. Ancak derslerde nasıl bir değişikliğibn yapılacağı net olarak bilinmemektedir.