2020 yılı itibariyle önemi daha fazla ortaya çıkan ve okulların uzaktan eğitim sistemine geçmesi ile birlikte milyonlarca öğrenci tarafından kullanılan EBA, Eğitim Bilişim Ağı’nın kısaltılması olarak kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle kullanıma sunulan Eğitim Bilişim Ağı, Türkiye'de ilkokuldan lise dönemlerine kadar tüm öğrencilere hitap etmeyi başarıyor. Televizyon üzerinden desteklenen ve aynı zamanda online olarak da kullanılabilen EBA canlı sınıf desteği ile öğrencilerin okuldan geri kalmadan eğitimlerine devam ettirmesini sağlıyor.

EBA ne zaman kuruldu?

2011 ve 2012 yılları itibarıyla Türkiye genelinde başlatılan Fatih Projesi, EBA için de bir ilk oldu. Proje ile birlikte online içeriğe erişimi sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bilişim Ağı’nı da kurarak tabletlerden bilgisayarlara kadar tüm platformlardan bu online içerik ağına ulaşılmasını sağladı. Gelinen noktada gelişmiş ve zenginleştirilen dersler ve farklı özellikler ile öğrencilerin derslere hazırlanmasını sağlayan EBA, canlı ders gibi alternatiflere de sahip. Öğrenci, öğretmen, veli gibi farklı kullanıcı grupları için özel sayfalara sahip olan EBA, üstelik kolay bir şekilde giriş yapılabilecek durumda.

EBA Destek noktası ne?

Dijital online ders platformunu kullanmak için yeterli teknolojik cihazlara sahip olmayan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı ilçe müdürlükleri iş birliği ile destek noktaları oluşturdu. Kamuoyu ile paylaşılan bu EBA destek noktalarında öğrencilerin hazır olarak bulunan bilgisayarları kullanması ve derslerini bu şekilde takip etmesi amaçlanıyor.

Her il ve ilçede bulunan EBA destek noktaları için ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından paylaşılan duyurulara dikkat edilmesi ve mevcut destek noktalarının hangi okullarda olduğunu öğrenilmesi yeterli. Ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan bu destek sayesinde çocuklarınızın eğitime ara vermeden devam etmesini sağlayabilirsiniz.

EBA içeriğinde neler var?

Öğretmen ve öğrencilerin EBA üzerinden canlı bir şekilde bir araya gelmesini sağlayan canlı sınıf sistemine sahip olan EBA, bunun dışında pek çok farklı çevrimdışı içeriğine de sahip. İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç farklı kademede ve tüm sınıflara özel olarak hazırlanan içerikler sisteme giriş yapılmasının ardından kolay bir şekilde erişilebilir durumda. Üstelik öğrencilerin tüm bilgilerini kayıt altına alındığı, sınavlara giriş yaparak ilerlemesini sağlayan akademi portalı, bu sayede genel bir değerlendirme yapılmasına da imkân tanıyor. Web adresi üzerinden kolay bir şekilde erişebileceğiniz EBA portfolyodan çalışma takvimine kadar pek çok ek özelliği ile öğrencileri bekliyor.