Binlerce öğrencinin meraklı bekleyişi bu gün sona eriyor. TEOG yerleştirme sonuçları bu gün açıklanacak. Peki TEOG yerleştirme sonuçları nereden öğrenilecek? TEOG yerleştirme sonuçları sorgulaması yapmak için nereye girmek gerekir? E okul üzerinden TEOG yerleştirme sonuçları öğrenilebilir mi? İşte ayrıntılar...

E-okul giriş yaparak TEOG yerleştirme sonuçları sorgulama sayfasına gidebilirsiniz. E-okul uygulaması MEB tarafından öğrencilerin ve velilerin devamsızlık, yazılı, sözlü, karne notu, takdir ve teşekkür belgesi sorgulama işlemleri için hizmete sunulmuş kullanımı çok basit bir uygulamadır. TEOG yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak. TEOG tercihlerinin yapılması üzerine sınava giren tüm adaylar büyük merakla yerleştirme sonuçlarını bekliyorlardı. Öğrencilerin ve velilerin meraklı bekleyişi bugün sona erecek.

E-okul sistemine giriş yapmak ise oldukça basit, TC kimlik no ya da öğrenci okul no ile sisteme giriş yapabilirler. E-okul uygulamasına giriş yaptıktan sonra kendilerine ait tüm bilgileri öğrenebilirler. E-okul sistemi ile veliler artık okul ile direk bağlantı kurarak en doğru bilgilere ulaşabiliyorlar. E-okul sistemi ile TEOG yerleştirme sonuçları, TEOG puanı, TEOG sonuçlarını öğrenmek oldukça basit.

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar vespor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.

Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

TEOG Yerleştirme Takvimi MEB 2015

14 Ağustos 2015 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt

14 Ağustos 2015 Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

17-21 Ağustos 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Tercih Başvuruların Alınması

24 Ağustos 2015 Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt

24 Ağustos 2015 Yerleşemeyen Öğrencilerin Açık Öğretim Kurumlarına Kayıtlarının Yapılması

14 Eylül 2015 2015-2016 Öğretim Yılı Açılışı

E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.

e-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

e-Okulun Kapsamı

* Şu anda e-Okul modülüne tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları giriş yapmaktadır. İleride ortaöğretim kurumlarının da sisteme dahil edilmesi düşünülmektedir.

e-Okulda Neredeyiz?

* Şu an itibariyle öğrencinin okula kaydı, dosya bilgilerinin ve resminin sisteme işlenmesi, nakil alma ve nakil verme işlemleri, devamsızlık girişi ve devamsızlık takibi, okulun ders programının, okutulacak derslerin ve dersi okutacak öğretmenlerin bilgilerinin işlenmesi, sınav tarihleri ve gelişim raporu işlemleri e-okul sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

e-Okulda Neler Olacak?

* Kısa vadede öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notların sisteme işlenmesi, öğrenciye karne, takdir, teşekkür gibi belgelerin verilmesi ile ilgili ekranlar devreye alınacaktır.

E-KAYIT İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

E-okul ile tüm öğrenciler yeni kayıt, nakil gibi işlemlerin tamamını evraksız bağışsız bir şekilde online olarak e- kayıt yöntemiyle yapabilecek.

E- Okul Kayıt 2015 2016,okula yeni kayıt, ilköğretime yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek.

TEOG yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak. 2015 TEOG yerleştirme sonuçları e-okul veli bilgilendirme sistemi ile sorgulatabilirsiniz. Öğrenciler, MEB tarafından tasarlanan ve hizmete sunulan e-okul uygulamasına giriş yapmak için e-okul.meb.gov.tr adresini kullanabilirsiniz. E-okul sistemi ile TEOG yerleştirme sonuçları, TEOG puanı, TEOG sonuçlarını öğrenmek oldukça basit. E-okul giriş yaparak 2015 TEOG sonuçları sorgulama için haberimize bakınız.