Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlı tarafından yayımlanan kısıtlamalardan sonra detaylı bir açıklama yaptı ve hangi eğitim kurumlarının açık ya da kapalı olduğu, yüz yüze eğitime açık mı kapalı mı olduğu ve yüz yüze eğitime kapalıysa ne zaman açılacağına yönelik detaylı bilgi paylaştı. Şu anda dershaneler kapalı mı, dershaneler kapalıysa yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, bu soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Dershaneler Yüz Yüze Eğitime Kapalı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile resmi, özel, örgün ya da yaygın eğitim kurumlarının tamamını yüz yüze eğitime kapandığını duyurdu. Şu anda dershanelerde yüz yüze eğitim yok. Eğitim veriliyor fakat dershaneler eğitimi online bir şekilde internet ortamından öğrencilerine ulaştırmaktadır. Yüz yüze eğitim verilemektedir.

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Dershanelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, dershaneler ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı 31 Aralık 2020 tarihine kadar eğitim kurumlarının yüz yüze eğitime açılmayacağını duyurdu. Bu tarihten sonra Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' durum değerlendirmesini iletecek. Eğer pozitif vaka sayıları azalır ve tablo tekrar eski hale gelirse Cumhurbaşkanının İçişleri Bakanına talimat vermesinden sonra ise okullar, dershaneler yeniden yüz yüze eğitime açılacaktır.