Ülkemizde bilindiği üzere bazı illerdeki okul sayısı yetersiz ve öğrenci sayısı fazla olduğundan dolayı sabahçı, öğlenci kavramları mevcuttu. Bu sistem ile sabahçılar 08.00 - 12.30 surlarında öğlenciler ise 13.00 - 17.00 surların da eğitim görmekteydi. Tabi bu saat ortalama değerdir yani bazı okullarda eğitimin daha geç saatlere kadar sürdüğü ifade edilmektedir.

Bu sistem ile öğrencilerin daha karanlık saatlerde eve gittiği ve okullardaki eğitimin daha yetersiz olduğu belirtildiğinden dolayı tüm Türkiye geneli tam gün eğitimin uygulanması düşünülmekteydi. Sonunda müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi ve tam gün eğitimin başlayacağı öğrenildi.

TAM GÜN EĞİTİM VERİLECEK

Türkiye'nin dört bir yanına yeni yapılan ilkokul, ortaokul ve liseler ile beraber öğrenci / okul oranı oldukça iyi seviyelere taşındı. Bu seviyenin yeterli düzene gelmesinin hesaplanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki sene itibari ile tam gün eğitime geçileceği belirtildi.

Peki bilmeyenler için tam gün eğitim nedir? Tam gün eğitimde okullar genel olarak 08.00 veya 09.00 surlarında başlar, öğlene kadar ders olur ve öğlen bir saat civarı mola verilir. Tekrar öğrenciler ders başı yapar ortalama ise 15.00 civarı okulda tüm dersler biter. Bu eğitim ile öğrencilerin günlük gördüğü ders sayısı daha artar ve okulun imkanlarına göre öğrenciler sanatsal, sporsal faaliyetler ile daha sık karşılaşma imkanı bulur.

Editör: TE Bilisim