Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından 28 Ekim tarihinde müjdeli açıklama yapıldı ve kredi ile burs başvurularının başladığı belirtildi. Buna göre milyonlarca aday e-devlet üzerinden müracaatlarını tamamlamaya çalışırken KYK yurt başvurularının başlayıp başlamadığına dair araştırmalar sürmeye devam ediyor. Peki KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KYK yurt başvurularının başlama tarihi hakkında net bir tarih verildi mi?

Yurt Başvuruları Halen Başlamadı

KYK yurt başvuruları henüz başlamadı. Buna göre başvuruların hangi tarihte başlayacağına yönelik net bir bilgi verilmedi fakat üniversitelerin neredeyse tamamı ilk dönem için eğitimlerini uzaktan yapacağını duyurması ve halen korona virüsü sürecinde bazı kişilerin yurtlar da barındırılmaya devam ettiği dolayısı ile KYK başvurularının alınmadığı tahmin edilmektedir.

Ne Zaman Başlayacak?

KYK yurt başvuruları halen başlamadı ancak okulların yavaş yavaş yüz yüze eğitime geçmesi ile üniversitelerin de bazı derslerde yüz yüze eğitim vermesi planlanıyor bu sebepten dolayı önümüzdeki haftalar içerisinde yurt başvuruları da başlayabilir. Senaryo olarak ise başvuruların başlaması, kayıtların yapılması ve yurtların faal aktif olup öğrencilerin yerleştikten sonra aylık kira ödemelerinin yapılması olarak düşünülmektedir. Yani başvuruların önce yapılmasında aslında bir sakınca görülmüyor ancak burs ile kredi başvuru ve sonuç yoğunluğunun geçmesi beklenebilir.